INVITAȚIE PENTRU CEA MAI APRIGĂ LUPTĂ IN ANUL 2023
INVITAȚIE PENTRU CEA MAI APRIGĂ LUPTĂ IN ANUL 2023

INVITAȚIE PENTRU CEA MAI APRIGĂ LUPTĂ IN ANUL 2023

MEDITATIA DIMINETII: INVITAȚIE PENTRU CEA MAI APRIGĂ LUPTĂ IN ANUL 2023: SĂ LUPTĂM PENTRU A SCĂPA DE CLEVETIRE : “Când nu mai sunt lemne, focul se stinge; şi când nu* mai este niciun clevetitor, cearta se potoleşte. Cuvintele* clevetitorului sunt ca nişte prăjituri, alunecă pînă în fundul măruntaielor.” Prov.26: 20 si 22
Cuvantul Domnului ne spune ca “fără luptă nu este cunună” și nici nu vom avea prea mari realizări, oricât de mult ne-am ruga. Nu uitați că viața creștină este plină de lupte bune pentru a câștiga, dar unele lupte sunt foarte aprige. Dar cred ca lupta împotriva clevetirii în poporul Domnului este cea mai aprigă, dar toți trebuie sa ne implicăm aici, deoarece toți suferim de clevetire…
Ce clar este acest cuvânt! “Fără lemne focul se stinge” si “fără clevetitori, cearta se potolește . Pentru a înţelege lucrul acesta nu ne trebuie multe studii.
– Nu dăm noi oare de multe ori cu capul de adevărul acesta?
– Nu ard în jurul nostru nenumărate focuri mari şi mici al căror fum ne face să lăcrimăm, şi care de mult s-ar fi stins dacă nu ar fi fost aprovizionate din când în când cu „lemne” ? Căci: „Unde-i lipsă de lemne, focul se stinge şi când nu mai este un clevetitor cearta se potoleşte.”
– Câte păreri diferite, povestiri eronate, vorbe rele despre alţii, s-ar stinge în mijlocul nostru dacă nu s-ar mai aduce “material” pentru ardere. Clevetirea nu ajută la nimeni, dar duşmanul sufletelor noastre are mult de câştigat distrugând legăturile frăţeşti.
VAI !! DE NE-AM SPERIA DE ACEST RĂU, SI CU DÂRZENIE ȘI SERIOZITATE SFÂNTA SĂ ÎNDEPĂRTĂM ORICE NEAJUNS !
Deci haideți vă rog, dragi creștini, să luptăm să nu mai clevetim unii despre alţii, ci mai bine să ne rugăm unii pentru alţii. Atunci se va stinge acest focar al putrefacţiei şi al distrugerii.
– Câtă pagubă a fost produsă până acum, in foarte multe familii si biserici prin clevetire 😘 ! Despre acestea nu se poate scrie şi nici măsura pe vreo scară gradată. Cât de des au fost distruse prietenii intime, cunoscuţi, chiar multe familii
au fost despărţiţi şi chiar au ajuns la duşmănie. „… limba clevetitoare aduce o faţă mâhnită” (Prov. 25.23) …
– Sunt invitat să slujesc în diferite biserici, mă uit la limbajul feței multora , și peste tot văd și o mulțime de fețe triste, chiar în mijlocul bucuriilor.
– Stau și mă întreb, dacă nu cumva mulți din ei sunt victimele clevetirilor !( Bineînțeles nu întotdeauna poate fi aceasta cauza )
– De aceea, vă rog foarte mult, haideți să învăţăm să înfrânăm “acest mic mădular mic care aprinde o pădure mare.”…Iac 3:5 “Tot aşa şi limba*, este un mic mădular, şi se făleşte cu lucruri mari**. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde”! ( va urma )