IERTAREA ÎN RELAȚIILE NOASTRE, RECOMANDATĂ TUTUROR !
IERTAREA ÎN RELAȚIILE NOASTRE, RECOMANDATĂ TUTUROR !

IERTAREA ÎN RELAȚIILE NOASTRE, RECOMANDATĂ TUTUROR !

IERTAREA ÎN RELAȚIILE NOASTRE, RECOMANDATĂ TUTUROR !Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiți-vă unii pe alții și, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi.” Colos.3:12 – 13
Încet, încet ne apropiem de sfârșitul anului 2022, iar curând vom și sărbători trecerea în noul an. Mă gândeam astăzi, câți dintre noi, putem trece în noul an cu inima bucuroasă, mulțumită pentru că am acordat iertarea tuturor care ne-au greșit mai mult sau mai puțin. Eu pot spune ” DA” , mulțumesc Doamne pentru inima iertătoare pe care mi-ai dat-o, în schimbul inimii nespus de rea și împietrită “! DAR TU, POTI SPUNE ACEASTA?
Iertarea este bună și recomandată de Domnul Isus, care printre altele, este recomandata și pentru sănătatea personală… Dacă te gândești mereu la vechile dezamăgiri, enervări mărunte sau trădări, îți pierzi atât timpul, cât și energia. Hrănirea acelor momente din trecut pe timp îndelungat poate face ca în cele din urmă o problemă care poate nici nu fost atât de mare să se transforme în amărăciune extremă sau chiar în ură. ….
– Iertarea și lăsarea în urmă a dificultăților din trecut reprezintă probabil cele mai importante modalități de a menține o viață dar mai ales o căsnicie sănătoasă….” Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte.” Isaia 65:11
– A fi capabil să ierți este o necesitate în relațiile interpersonale dar mai ales în căsnicie, ca să nu mai spunem că este o modalitate de a te menține sănătos atât emoțional, spiritual cât și fizic. Nimeni nu este perfect și cu toții ne rănim partenerii, colaboratorii într-un moment sau altul… Este la fel de adevărat, însă, că unele greșeli, mai ales dacă sunt repetate, devin atât de dăunătoare încât relațiile se pot termina…Tu ierți din toată inima, dar cealaltă ” parte”, nu recunoaște, nu este gata de reconciliere și nici nu poate ierta (pedeapsindu- se singură…)
‌ – Lipsa de iertare te poate epuiza psihic și fizic și resentimentele adunate îți subminează starea de bine, precum și relația… Alege, în schimb, să îți împărtășești sentimentele, să discuți deschis cu partenerul/ cei din jurul tău, despre ce te deranjează și apoi să mergi mai departe. Dacă ai hotărât să ierți și să îți continui relația, ține-te de cuvânt și nu mai reveni asupra problemelor din trecut…
IATĂ CE SPUNEA CHIAR ȘI DULCAN..( medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Este cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei, publicată în România…) :
” CE ÎNSEAMNĂ IERTAREA?:
– Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie.
– Din punct de vedere ștințific, știți ce înseamnă Iertarea?
– Înseamnă pur și simplu modificări la nivelul ADN ului, adică al fundamentului nostru genetic. Înseamnă ștergerea programului patologic (modelul patologic de boală).
– Prin Iertare, la nivelul ADN ului, modelul negativ este pur și simplu șters și se instalează în corp o bună chimie și un echilibru energetic. E fantastic, e pur și simplu ca resetarea unui computer… Asta nu se poate șterge decât prin Iertare. Mai simplu spus: vrei să îți vindeci o boală gravă? IARTĂ- I PE TOȚI CARE ÎȚI GRESESC …. Împacă-te ( dacă se poate) cu toți cei care te urăsc sau îi urăști pur și simplu! Este exact mesajul Mântuitorului dat celor care veneau la El și cereau vindecare.” Nu pot spune decât” AMIN” la această concluzie!