ORDINE ÎN INTERIORUL NOSTRU: – CONTINUARE
ORDINE ÎN INTERIORUL NOSTRU: – CONTINUARE

ORDINE ÎN INTERIORUL NOSTRU: – CONTINUARE

ORDINE ÎN INTERIORUL NOSTRU: – CONTINUARE: ” Eu, înțelepciunea, am ca locuință mintea și pot născoci cele mai chibzuite planuri.” Proverbe 8.v.12…Le voi da o altă inimă și voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră și le voi da o inimă de carne,…Ezechiel 11:19
– Dumnezeu promite transformarea inimilor de piatră în inimi de carne. ;
– De asemenea El este Înțelepciunea desăvârșită iar locuința Ei, a Înțelepciunii Divine, adică ISUS, cere să Îi dăm mintea ( inima) noastră Lui . Iar binecuvântarea este următoarea: ” Eu, înțelepciunea, am ca locuință mintea și pot născoci cele mai chibzuite planuri.” Proverbe 8.v.12.
1. Cu alte cuvinte, El poate transforma o persoană cu inima împietrită într-o persoană blajină, sensibilă…Ce fel de inimă? Colos. 3:12 ” Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.”
2. El va pune Înțelepciunea Sa în mintea unei persoane predate în totalitate în Mâna Sa. …Atunci când îi dăm voie să facă ordine în viața noastră, dar mai bine zis îi încredințăm viața lui Dumnezeu, El pune în conștiința noastră o înțelegere cu privire la bine și rău. Dar dacă luptăm împotriva conștiinței noastre de prea multe ori, putem deveni insensibili. Dacă se întâmplă acest lucru, avem nevoie ca Dumnezeu să ne înmoaie inimile pentru a fi receptivi la călăuzirea Duhului Sfânt.
– O persoană împietrită poate răni cu ușurință alți oameni, fără să-și dea seama, iar acest lucru întristează inima lui Dumnezeu.
– Persoanele cu inima împietrită și ocupate cu „treburi personale” nu vor fi receptive la voia lui Dumnezeu sau la vocea Lui. Dumnezeu vrea să înmoaie inimile noastre cu Cuvântul Său pentru că o inimă împietrită nu poate auzi vocea Lui sau nu poate primi multe alte binecuvântări pe care El este dornic să le ofere.
In final, te rog ai grijă ca inima să rămână blajină și sensibilă la vocea lui Dumnezeu ! ” Le voi da o altă inimă și voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră și le voi da o inimă de carne,…Ezechiel 11:19