ULTIMA MEDITAȚIE A DIMINEȚII, PENTRU ANUL 2022 = POȚI CONTA PE DUMNEZEU
ULTIMA MEDITAȚIE A DIMINEȚII, PENTRU ANUL 2022 = POȚI CONTA PE DUMNEZEU

ULTIMA MEDITAȚIE A DIMINEȚII, PENTRU ANUL 2022 = POȚI CONTA PE DUMNEZEU

    ULTIMA MEDITAȚIE A DIMINEȚII, PENTRU ANUL 2022 = POȚI CONTA PE DUMNEZEU : ” Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Cel ce v-a chemat este credincios și va face lucrul acesta.” I Tesalon.5.v.23 – 24
În versetul de mai sus Dumnezeu este numit „Dumnezeul păcii”. În alte locuri din Scriptură e numit: „Dumnezeul nădejdii” (Romani 15:13), „Dumnezeul răbdării” (Romani 15:5), „Dumnezeul izbăvirilor” (Psalm 68:20), „Dumnezeul adevărului” (Isaia 65:16), „Dumnezeul mângâierii” (Romani 15:5), „Dumnezeul oricărui har” (1 Petru 5:10) etc. Dar oricum ar fi, cât avem noi nevoie, Dumnezeu ni Se descoperă și ni Se dăruiește, după măsura noastră.
– Va veni vremea când îl vom vedea așa cum este (1 Ioan 3:2) și atunci vom înțelege mai mult din ceea ce este El. Acum Pavel se roagă pentru sfințirea creștinilor.
– Sursa este: Dumnezeul păcii;
– Aria de răspândire o găsim în expresia: pe deplin, adică „în orice parte a ființei voastre.” (duhul, sufletul și trupul nostru ). Pavel când se roagă ca “Dumnezeul păcii să vă sfințească, El însuși pe deplin”. El nu se roagă pentru eradicarea naturii păcatului, ci, mai degrabă, sfințirea care să se extindă la toate părțile ființei lor: duhul, sufletul și trupul. Omul este o ființă trinitară, este alcătuit din trup, suflet (minte) și duh. Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin – pentru că trebuie să atingem un anume nivel de maturizare. Să încetăm să mai fim imaturi din punct de vedere spiritual și să ne silim să ne maturizăm…
– Dumnezeu ne poate sfinți ca un Dumnezeu al păcii. Din partea noastră să nu punem piedici. Dacă între El și noi totul este în rânduială, atunci putem fi liniștiți cu privire la sfințirea noastră. ..Binecuvântat să fie Dumnezeu Tatăl și Domnul Isus Mântuitorul meu, care m-a chemat la viață și la sfințire, prin îndurarea și dragostea Lui nemărginită. “….
– Știm că El este credincios și lucrarea începută în mine – lucrare de sfințire și desăvârșire – o va sfârși în modul cel mai fericit, chiar dacă eu de multe ori îi pun piedici. Are El mijloacele Lui, necunoscute mie, ca să-și desăvârșească lucrarea. De la început m-a cunoscut Dumnezeu, și totuși m-a chemat. Dacă a făcut lucrul acesta, înseamnă că va duce până la capăt totul. El este credincios și are toate posibilitățile pentru a înfăptui tot ce vrea El. Ceea ce a promis, va face. Vrea El să mă facă sfânt? Să fiu sigur de aceasta.
– Aceast[ promisiune o avem în. v.25…”Cel ce v-a chemat este credincios și va face lucrul acesta.” După ce a terminat toate îndemnurile începând cu 1Tes. 4:1 și în special de la v.16-22, benedicția finală a lui Pavel numește sursa din care vin ascultarea și tăria de a le împlini pe toate. Nu stă în puterea omenească să fim sfințiți în toate aceste moduri (cf. Zah. 4:6; 1Cor. 2:4-5; Ef. 3:20-21; Col. 1:29). Până la venirea. Aceasta este a patra menționare a “parousiei “ lui Cristos se referă la Răpirea Bisericii, la fel ca în 1Tes. 2:19; 1Tes. 3:13; 1Tes. 4:15… )
– Dumnezeul care ne-a cheamat, ne-a socotit neprihăniți, și ne-a proslăvit ( conf. Rom. 8.v.29 – 30 ), ne va și duce la glorie pe toți cei pe care ne-a chemat, mântuit, socotiți neprihăniți și niciunul dintre ei nu va ajunge la pierzare (cf. In. 6:37-44; In. 10:28-29; Rom. 8:28-39; Fil. 1:6; Iuda. 1:24)…CI, AȘA CUM SPUNE AP. PAVEL LA I TESALON.4.V. 17 -18 “ȘI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL”
DECI CONTEAZĂ PE DOMNUL TĂU DRAG ISUS HRISTOS ȘI ÎN ANUL CARE VINE !